Comunicat presa , DSVSA Salaj transport ilegal porcine Hida Surduc

Nr. 348    / 7198   /  12.02.2018

COMUNICAT DE PRESA

 Prin prezenta vă informăm asupra faptului că:

–   la data de 08.02.2019, la un control în trafic a fost identificat  un cetățean din Cluj Napoca, care transporta pe raza localității Hida, jud. Sălaj un număr de 2 capete porcine din care unul fără crotalii, cumpărate fără documente sanitare veterinare.

IPJ Sălaj- secția 5 Poliție rurală Hida a anunțat acest fapt reprezentanților DSVSA Sălaj, care s-au deplasat la fața locului și au luat măsurile de ucidere a porcinelor, ecarisarea alternativă a acestora prin îngropare, dezinfecția locului îngropării și a mijlocului de transport.

Verificând crotalia porcinei s-a identificat vânzătorul care urmeaza sa fie sanctionat contraventional

Transportatorul din Cluj Napoca  a fost sancționat contravențional de către IPJ Sălaj Secția 5 Poliție Rurală Hida cu amenda in valoare de  1000 lei.

–  la data de 09.02.2019, tot la un control în trafic a fost identificat un alt cetățean din Cluj Napoca, care transporta pe raza localității Brâglez, com. Surduc, jud. Sălaj un număr de 9 capete porcine din care trei fără crotalii, fără documente sanitare veterinare cu scopul de a le comercializa.

            IPJ Sălaj- secția 3 Poliție rurală Jibou a anunțat acest fapt reprezentanților DSVSA Sălaj, care s-au deplasat la fața locului și au luat măsurile de ucidere a porcinelor, ecarisarea alternativă a acestora prin îngropare, dezinfecția locului îngropării și a mijlocului de transport.

Transportatorul a fost sancționat contravențional de către IPJ Sălaj Secția 3 Poliție Rurală Jibou cu amenda in valoare de  1500 lei.

Verificând în BND porcinele care dețineau crotalii (6 capete)  s-a identificat faptul că acestea provin din jud. Bihor, com. Nojorid, loc. Livada de Bihor.   

DSVSA Sălaj a notificat DSVSA Cluj și Bihor despre cele constatate și măsurile luate în vederea efectuării demersurilor legale ce se impun în această situație.

      DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Adrian Mircea MARTIN

 

Responsabil comunicare,

Dr.Chindris Vasile